Vijesti
Rusija opet prijeti: Britaniju ćemo izbrisati s karte, to će biti njihov kraj Ovaj umirovljeni general kaže i da bi Ameriku trebalo upozoriti, prvo diskretno, "da se igraju s vatrom"
#

Ruske nacionalne televizije od početka invazije na Ukrajinu u principu služe Putinu i njegovim propagandistima da uvjere narod kako "specijalna vojna akcija" ide po planu, kako Rusiji nema ravnog na svijetu, kako mogu jednim udarcem izbrisati države s lica planete... 

Prijetili su skoro svima u zapadnom svijetu. Od "malih" igrača poput baltičkih država, pa sve do SAD-a, Francuske, Velike Britanije... Svoje umijeće prijetnji i suludih izjava tako je ovih dana demonstrirao Putinov general-pukovnik Jevgenij Bužinski. 

 

- Ti ljudi kao da ne razumiju da će Britanija u slučaju sukoba s nama fizički prestati postojati. Otok će nestati. Izbrisat ćemo ga s karti. Ne znam gdje će im potomci živjeti - odmah je oštro krenuo "bužati" Britance Bužinski zbog njihovih izjava kako "trebaju biti spremni na potencijalni sukob s Rusijom". 

Odmah je nastavio:

- Oni žele blokirati Kalinjingrad i tako nas ugroziti. Putin treba reagirati. Žele nam ga oduzeti na kraju. To je njihov cilj. Trebao se odreći ugovora s početka 90-ih oko granica. A onda i poduzeti potrebne vojne akcije. Moramo osnažiti naš položaj u tom dijelu Evrope - kaže Bužinski, javlja Daily Star.

Ovaj umirovljeni general kaže i da bi Ameriku trebalo upozoriti, prvo diskretno, "da se igraju s vatrom". Ako to upozorenje ne upali, onda, smatra Bužinski, Rusiji svijet ne ostavlja izbora.

- Svijet će osjetiti našu snagu - rekao je umirovljenik, a na pitanje voditelja "Znači li to rat s NATO savezom" brzo je odgovorio:

- Da! Šta drugo možemo. Inače će nas pokušati "ugušiti". 

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.