2.7 C
Sarajevo
26.04.2024

Uhapšeni Slaven Dakić, Rade Bartula i Zoran Jovičić

 

Iz Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Srni je ranije rečeno da su sinoć u Rogatici osoba puštena na slobodu.          

 

- OGLAS -

Slaven Dakić zvani Žućo, pripadnik je grupe protiv koje je Tužilaštvo BiH podiglo do sada najopsežniju optužnicu za organizirani kriminal u vezi s krađama automobila, krijumčarenjem i daljnjom prodajom, izmjenom identifikacionih oznaka, iznuđivanjem otkupa ili rastavljanjem u dijelove za daljnju prodaju, uglavnom skupocjenih motornih vozila, ukradenih od građana u Kantonu Sarajevo, Istočnom Sarajevu i drugim krajevima BiH.

 

Dakić je također bio jedan od učesnika u pucnjavi na Dejana Vukovića – Super Bebu, automafijaša iz Istočnog Sarajeva.

 

Dvije osobe od jutros su u nadležnosti MUP-a Kantona Sarajevo na kriminalističkoj obradi, potvrdila je portparol Tužilaštva tog kantona Azra Bavčić.

 

Policijska uprava Istočno Sarajevo saopštila je jutros da su njeni pripadnici učestvovali u zajedničkoj akciji nekoliko policijskih agencija u vezi sa pronalaženjem ukradenih vozila na području opština Rogatica i Sokolac, u kojoj su uhapšena tri osobe.

 

Podsjećamo, u akciji je pronađeno nekoliko vozila koja su ukradena u prethodnom periodu, među kojima je i Range Rover, koji se spominje u slučaju ubistva sarajevskih policajaca, jer je prema izjavama pojedinih svjedoka upravo to vozilo korišteno.

 

Do hapšenja u Rogatici je, kako saznjemo, došlo nakon dužeg praćenja određenih osoba koje su i uhapšene u spomenutom Range Roveru.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA