7 C
Sarajevo
23.04.2024

Šestogodišnja Youtuberka kupila kuću od osam miliona dolara

Šestogodišnja YouTube zvijezda iz Južne Koreje, koja ima 30 miliona pratilaca na ovom video servisu, kupila je multimilionsko imanje u Seulu.

Malena Boran kupila je petospratnu vilu, vrijednu osam miliona dolara, koja se nalazi u popularnom “Gangnam” naselju. Vilu je kupila kroz “Boram Family” kompaniju, koju su osnovali njeni roditelji.

Boram ima dva popularna YouTube kanala na kojima objavljuje – ocjene o igračkama (13.6 miliona pratilaca) i video blog (17.6 miliona pratilaca).

- OGLAS -

U jednom od njenih najpopularnijih klipova, koji je pogledalo više od 376 miliona ljudi, Boram pravi nudle, koristeći plastičnu kuhinju za igranje, a onda ih pojede…

Ipak, pojedini sadržaj koji je objavljen na njenim kanalima, podigao je priličnu prašinu u Južnoj Koreji zbog, kako su istakli, “vrijednosti koje promoviše”.

Naime, na nekoliko, očigledno namještenih klipova, Boram krade novac iz tatinog novčanika, vozi automobil na pravom putu i slično, pa je organizacije “Save the Children” i prijavila njene snimke policiji.

Sud je naredio roditeljima da moraju na obavezan kurs o sprečavanju nasilja nad djecom… Roditelji su otišli na kurs, a sporni snimci obrisani.

Inače, dječije zvijezde izuzetno su popularni na YouTubeu, a eksperti navode da je u pitanju ozbiljan biznis.

“YouTuber” koji je najviše zaradio prošle godine je sedmogodišnji Rajan Kaji, američka zvijezda YT kanala Ryan ToysReview. Prošle godine zaradio je oko 22 miliona dolara, prenosi “Radiosarajevo.ba”.

 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA