15.5 C
Sarajevo
28.03.2024

Autobiografsku knjigu Mirsada Solakovića objavila nakladna kuća “ John Blake Publishing Ltd”

Mirsad Solaković je kao trinaestogodišnji dječak sa prognaničkom porodicom iz Kozarca, došao na Ostrvo, u Birmingham, gdje poslije završene srednje škole diplomira na prestižnom “Coventry University”, smjer “Theatre studies and professional practise”, i “Akademiji dramskih umjetnosti” u Birminghamu, gdje specijalizira glumu i magistrira.

“The Boy Who Said Nothing” autobiografski roman  je u relativno kratkom vremenu postao prodavana knjiga. Riječ je o inspirativnoj priči jednog dječaka koji je morao proći ne samo preživljavanja ratnih strahota već i prilagođavanju i iskušenjima u novoj sredini. Knjiga priča o posvećenim učiteljima koji su dali sve od sebe da jedan dječak izraste u zdravu i uspješnu ličnost,  kao i trudu i naporima dječaka da se obrazuje i postane primjer drugima.

 

- OGLAS -
BH UK Network / 

Mirsad je radio kao nastavnik, a ostvario se i kao glumac u britanskim filmovima, dokumentarcima, Bollywoodskim filmovima i jednom Holivudskom filmu. Mnogi danas Mirsada poznaju kao dragog mladog Bosanca i vrijednog volontera bosanskohercegovačke zajednice u Velikoj Britaniji.

Nedavno, na svečanom otvorenju Bosanske kuće u Birminghamu kojem je prisustvovao i Lord Bourne of Aberystwyth, Ministar za vjere u vladi premijerke Terese May,  veliki interes prisutnih i medija izazvao je govor Solakovića. Svojim iskrenim riječima i sa glumačkim darom uspio je emotivno dotaknuti publiku.

Moj najveći san je da svoju autobiografsku knjigu pretvorim u film – kazao je Solaković.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA