17.7 C
Sarajevo
29.03.2024

Delegacija PSBiH na godišnjem zasjedanju PSVE

Članovi Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u  Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSVE) Alma Čolo, Borjana Krišto, Snježana Novaković – Bursać, Edita Đapo i Saša Magazinović učestvuju u radu prvog dijela redovnog godišnjeg zasjedanja PSVE, koje je danas počelo u Strazburu.

Na početku zasjedanja članica bh.delegacije Snježana Novaković – Bursać izabrana je za potpredsjednicu PSVE. 

Članovima Delegacije PSBiH u PSVE potvrđeni su akreditivi, te su imenovani u komitete PSVE.

- OGLAS -

U Komitet PSVE za politička pitanja i demokratiju imenovana je Borjana Krišto, dok je zamjenska članica tog komiteta postala Marina Pendeš.

U Komitet PSVE za pravne poslove i ljudska prava imenovana je Alma Čolo, dok je za zamjenskog člana tog komiteta imenovan Zlatan Begić.

U Komitet PSVE za socijalna pitanja, zdravstvo i održivi razvoj imenovana je Snježana Novaković – Bursać, dok je za zamjenskog člana tog komiteta imenovan Amir Fazlić.

U Komitet PSVE za migracije, izbjeglice i raseljena lica imenovan je Mladen Bosić, a za zamjenskog člana tog komiteta Saša Magazinović.

U Komitet PSVE za kulturu, nauku, obrazovanje i medije imenovana je Edita Đapo, dok je za zamjensku članicu tog komiteta imenovana Sanja Vulić.

U Komitet PSVE za jednakost i nediskriminaciju imenovan je Saša Magazinović, a za zamjenskog člana Mladen Bosić.

Članovi bh. delegacije danas su se u Strazburu sastali s predstavnicima Monitoring komiteta PSVE , saopćeno je iz PSBiH. 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA