16 C
Sarajevo
16.04.2024

Banjalučka škola koju pohađa zaraženi učenik počela s radom

 

– Nakon dvodnevne obustave nastave u našoj školi se ponovo jutros oglasilo školsko zvono i počeli smo sa redovnim radom. Đaci iz odjeljenja koje je izolovano svakako danas nisu tu, ali za sve ostale učenike nastava je počela – rekla je Pejašinovićeva.

Ona je istakla da je prethodnih dana izvršena kompletna dezinfekcija školskih prostorija i da se nastava odvija prema uobičajnom rasporedu.

– Iako je odsutan nemali broj nastavnika, uspjeli smo organizovati nastavu i pratićemo situaciju iz dana u dan i postupati po preporukama nadležnih institucija – rekla je Pejašinovićeva.

- OGLAS -

Ona je precizirala da će nekoliko nastavnika škole raditi u dvije smjene, dok će određeni broj časova držati nastavnici koji u to vrijeme imaju pauzu.

– Angažovaćemo i nekoliko nastavnika van škole – istakla je Pejašinovićeva.

U OŠ “Branko Ćopić” nastava je prekinuta u četvrtak, 5. marta, nakon što je utvrđeno da je učenik osmog razreda pozitivan na virus korona, prenosi srpskainfo.

Testiranje je pokazalo da su ostali učenici iz razreda i nastavnici negativni na virus korona, ali se nalaze u kućnoj izolaciji.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA