8.8 C
Sarajevo
24.04.2024

Frizure za ljeto koje su lake za stilizovanje

Trendovi se mijenjaju svake godine, manje ili više. Ukoliko ste razmišljali da ovih dana obiđete frizerski salon, dajemo vam nekoliko savjeta i trikova kako da svoju ljetnju frizuru prilagodite trendovima koji su važeći.

Razbarušeni bob

Počinjemo priču o najboljim frizurama za ljeto frizurom koje je ekstra laka za oblikovanje. Radi se o podvarijanti klasične bob frizure, a to je razbarušeni bob. Ova frizura je izbor mnogih poznatih dama. Predivno naglašava jagodice, daje gracioznost svojim neodoljivim talasima. Obično se nosi malo iznad ramena, ali može biti duži ili kraći, po želji.

- OGLAS -

Lob frizura

Ukoliko ste do sada nosili bob frizuru i želite promjenu, možete pribjeći ovoj frizuri. Radi se o lobu. Vrlo je sličan bobu, s tim što je u pitanju ravna varijanta , koja je blago izvijena na krajevima i to prema licu, sa malo talasa. Idealan je za dame koje ne žele da promjene dužinu kose, ali žele promjenu i osvježenje.

Asimetrična frizura

Ima onih koji tvrde da je ovo frizura poput maloprije pomenutog loba, ali tradicionalnija varijanta. Ova frizura je iznad ramena, a draž je u tome što je pozadi kraća, kako bi se dobila asimetričnost. Vrlo je elegantna i sofisticirana frizura, ne bismo mogli ništa više od toga da poželimo.

Kosa srednje dužine

Ukoliko imate dugu kosu i želite da je osvježite kako bi bila lakša za održavanje u ljetnjim danima, već znate koji je odgovor. Ošišajte je ravno, do ramena. Ova frizura ima mnogo prednosti: vrlo je jednostavna, moderna, lagana za nošenje i laka je za oblikovanje, češljanje, održavanje… Možete skratiti nekoliko pramenova oko lica i dodati šiške. One će vas podmladiti.

Duga kosa

Ukoliko želite da zadržite dugu kosu po svaku cijenu, a ipak žudite za promjenom, evo prijedloga kako da vaša frizura bude duga i moderna. Obavezno je da skratite malo krajeve, kako ne bi cvijetali. Stavite preliv, koji će vašu boju posvjetliti  za nekoliko nijansi i eto promjene željene promjene. Dugoj kosi možete pridodati i šiške na stranu ili one ravne, u zavisnosti od oblika lica i tipa kose.

Frizura za djevojke sa kovrdžavom kosom

Kao što smo vidjeli, u potrazi smo za frizurama koje su u skladu sa ljetom, odnosno, lake za češljanje i oblikovanje, kako ne bismo morali da gubimo previše vremena svako jutro prije odlaska u školu ili na posao. S tim u vezi, sve dosadašnje frizure bile su lake za oblikovanje, ali samo za djevojke sa ravnom kosom. Sada ćemo dati prijedlog jednostavne frizure za kovrdžavu kosu. Dakle ovako: skratite kosu malo ispod ramena, izbacite šiške i ostavite nekoliko pramenova da padaju na lice. Moći ćete i dalje da sa ponosom nosite lokne, ali vam kosa neće smetati u tolim, ljetnjim danima. Ukoliko vam je kosa kovrdžava i kratka, pixie frizura je idealna za vas. Samo malo ošišajte krajeve, šiške sjedinite sa ostatkom kose tako što ćete ih prikačiti ukosnicom i to je sve. Ne morate više ništa da radite.

Da li ste donjeli odluku koju ćete frizuru imati ovog ljeta? Nadamo se da smo vam makar malo olakšali pri donošenju odluke.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA