11.6 C
Sarajevo
25.04.2024

Vučić rekao novinarima s Kosova: “Zvizdić se zalaže za očuvanje Kosova unutar Srbije”, a oni mu brzo uzvratili! (VIDEO)

Vučić se danas u Berlinu sastaje sa visokim evropskim zvaničnicima gdje će najviše govora biti o odnosima Kosova i Srbije. Na sastanku će prisustvovati i član bh. delegacije Denis Zvizdić što je mnoge u Srbiji razočaralo jer su očekivali Predsjedavajućeg Dodika. 

Na pitanje novinara šta misli o pisanjima pojedinih novina da je plan Srbije da RS pripoji Srbiji, Vučić je rekao da je to laž

“Postoji tu nešto mnogo smiješno, rekao sam Mogerini to. Budale kažu da Vučić govori kako će pripojiti RS Srbiji. Milion puta sam ponovio da Srbija poštuje teritorijalni integritet BiH. Da li se ikada dogodilo da sam negirao integritet BiH, nije se to nikada dogodilo”, rekao je Vučić te dodao: 

- OGLAS -

“Mi od Edija Rame slušamo samo ujedinjenje sa Kosovom, oni to  stalno govore, a ovi pišu o nečemu što je izmišljeno. Jel treba da se branim od nemogućih laži”, istakao je Vučić. 

Komentarisao je i Denisa Zvizdića kao i njegov stav o kojem su ga pitali novinari iz Srbije i s Kosova. 

“Jel treba da objašnjavam Zvizdiću nešto. Hvala njemu što štiti integritet Srbije, BiH nije priznala Kosovo. Jeste čuli vi Albanci da se on zalaže za očuvanje Kosova unutar BiH”, a oni su mu brzo odgovorili. Pogledajte trenutak od 27:27 na vidozapisu ispod: 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA