5.5 C
Sarajevo
28.03.2024

Od danas su u Hrvatskoj petarde zakonom zabranjene!

Ujedno zahvaljuju svima, iako malobrojnima, koji su se odazvali apelu policije i mnogih drugih koji su pozivali da se ne ispucava pirotehnika, između mnogih opravdanih razloga i zbog stradalih u potresu te ljudi prestrašenih podrhtavanjem. Ukazuju i da slab odaziv apelima pokazuje još jedan razlog zašto je zakonska zabrana bitna i zašto je to jedini učinkovit i nužan način za zaštitu građana i životinja te postizanje mira i sigurnosti.

Zakoni su tu da štite javni red i mir kako bi se svi osjećali dobro u svojim domovima i na ulici tijekom cijele godine.

S obzirom na to da je prije zakonski i bila zabranjena sva pirotehnika F2 i F3 kategorije, nakon zabrane petardi i redenika logičan je korak i skraćivanje dana prodaje i uporabe ostale bučne pirotehnike. Zaista nema opravdanja i logike da je dopušteno uznemiravanje građana i životinja danju i noću, i to u dane kada se čak ništa niti ne slavi – 27., 28., 29. i 30. decembra.

- OGLAS -

2. januar 2021. ulazi u povijest kao datum kada je stupila na snagu zakonska zabrana petardi za koju su se proteklih osam godina zalagali Prijatelji životinja, mnoge druge udruge, institucije, mediji, stručnjaci, veterinari, liječnici, pedijatri, ministarstva i većinska javnost.

Ova godina je već samim time počela pozitivno i Prijatelji životinja vjeruju da će mnogi s manje straha i većom sigurnosti dočekati njezin kraj.

 
 
 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA