10.5 C
Sarajevo
19.04.2024

Za šta se tereti Srećko Trifković?

 

Iako su se pojavile informacije, ali i medijski napisi, da se navedenu osobu tereti kao direktnog izvršioca ubistava, saznajemo da to nije slučaj.

 

- OGLAS -

“Srećko Trifković se dovodi u vezu s ubistvom policajaca i teškom krađom”, kazala je za Klix.ba Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS.

 

Trifkovićeva advokatica Tatjana Savić izjavila je da ni njoj nije jasno za šta je osumnjičen.

 

“Takav je prijedlog da ni ja ne znam. Ništa nije konkretizovano u odnosu na njega. Tužilaštvo ne pominje nijedan dokaz, niti da je bio tu, niti da nije bio tu. Ja ne znam za šta je osumnjičen. Nejasniji prijedlog za ovako teško djelo još nisam srela”, kazala nam je Savić.

 

Kako saznajemo, odbrani nisu predočeni dokazi koji ukazuju na to zbog čega Trifkovića istražni organi sumnjiče kao osobu koja bi mogla biti povezana s likvidacijom Adisa Šehovića i Davora Vujinovića 26. oktobra ove godine u sarajevskom naselju Alipašino Polje.

 

Na jučerašnjem ročištu Tužilaštvo KS je predložilo produženje pritvora za Srećka Trifkovića, dok je odbrana zatražila prebacivanje nadležnosti na Sud BiH ili da se prijedlog za pritvor odbaci kao nedopušten.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA