15 C
Sarajevo
28.03.2024

Tesla pod istragom zbog serije fatalnih nesreća (VIDEO)

U policijskom izvještaju se navodi da je Model S najpre napustio svoju kolovoznu traku. Krećući se neprilagođenom brzinom prošao je “kroz crveno” i na raskrsnici udario u Hondu Sivik.

Vozač Honde i njegova supruga izgubili su život, dok su putnici u Tesli prošli sa lakšim povredama. Poslije nesreće niko nije uhapšen, ali je angažovan poseban tim koji istražuje tragediju.

Vozilo koje je izazvalo nesreću je detaljno pregledano, ali je istraga proširena na još 13 automobila istog proizvođača. Sumnja se da su sva ta vozila u kobnim trenucima navođena automatskim sistemom za upravljanje.

- OGLAS -

Još jedna tragedija se dogodila u Indijani, istog dana kada i nesreća u Kaliforniji. U sudaru Tesle sa vatrogasnim vozilom teško je povrijeđen vozač, a njegova supruga je preminula od zadobijenih povreda.

Vozač je istražiteljima potvrdio da je često koristio autopilot, ali nije mogao da se sjeti da li je u trenucima nesreće sistem bio aktiviran.

Nacionalna uprava za bezbjednost saobraćaja se još uvijek se ne oglašava povodom najnovijih tragedija. Ipak, nema sumnje da se nešto čudno događa sa autopilotom. Možda je sistem neispravan ili ga vozači zloupotrebljavaju, piše Carbuzz.

Tesla je autopilota u svojim automobilima u dokumentima opisao kao sistem koji olakšava posao vozaču. To se, međutim, odnosi na kretanje unutar kolovozne trake, pomoć pri održavanju optimalne brzine, parkiranju i prestrojavanju.

Nedavno je vozač Tesle 3 udario u policijski automobil. Pogrešno je procijenio da će autopilot spriječiti udes prilikom parkiranja.

 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA