7.7 C
Sarajevo
27.04.2024

Ministar finansija BPK Goražde Šemso Muslić podnio ostavku

Ministar finansija BPK Goražde Šemso Muslić (Nezavisna bosanskohercegovačka lista) podnio je neopozivu ostavku na tu dužnost, samo tri mjeseca nakon imenovanja. Ovu informaciju potvrdio nam je i Muslić, navodeći da su razlozi privatne prirode.

– Jutros sam podnio ostavku premijerki Kantona. Razlog moje ostavke je isključivo privatne prirode. Nisam imao bilo kakve pritiske niti nešto slično. Nadam se da će premijerka naći adekvatnu zamjenu. Slijedećem ministru finansija, premijerki i svim ministrima dajem punu podršku da se nose s ovim stvarima – kazao nam je Muslić.

Nezvanično saznajemo da je Muslić odstupio suočen s ogromnim problemima u saniranju kantonalnog budžeta, te da prilikom preuzimanja ove dužnosti nije bio ni upoznat sa stvarnim stanjem.

- OGLAS -

Prilikom imenovanja nove Vlade BPK spominjao se dug oko dva miliona KM, ali trenutni deficit u budžetu je 7,4 miliona KM. Ako se tom iznosu dodaju i kreditne obaveze onda je ukupan dug oko 17 miliona KM.

Da bi se stanje pokušalo popraviti potrebno je vratiti sredstva na kodove sa kojih su uzimana u mandatu prethodne vlade kako bi se isplatile plaće. Međutim, para nema, a tužbe dobavljača su svakodnevne. O ovim informacijama Muslić nije želio govoriti.

– Devetog jula je sjednica Skupštine BPK, gdje je akumulirani deficit iskazan u izvještaju o izvršenju budžeta za 2018. godinu. Sve ćete tu imati – pojasnio je Muslić.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA