Vijesti
Sedam uhapšenih na protestima zbog odgađanja suđenja Netanyahuu Najmanje sedam demonstranata uhapšeno je na protestima koji su u Izraelu organizirani zbog odgađanja suđenja premijeru Benjaminu Netanyahuu koji se tereti za korupcijske afere.  
#
 

Suđenje premijeru Netanyahuu trebalo je biti nastavljeno današnjim ročištem, ali je ono odgođeno zbog karantina koji je na snazi u jeku pandemije COVID-19.

Grupa koja se predstavlja kao “Premijer kriminala“ organizirala je protest ispred Netanyahuove rezidencije u zapadnom dijelu Jerusalema na okupiranoj Zapadnoj obali.

Demonstranti su pozvali premijera Netanyahua da podnese ostavku i traže od suda da nastavi suđenje jer pravosuđe u toj zemlji nesmetano radi, uz izuzetak odgođenog Netanyahuovog ročišta.

U nekoliko navrata je došlo do sukoba između policije i demonstranata, a policija je slobode lišila najmanje sedam osoba, javlja Anadolu Agency (AA).

Novo ročište u suđenju izraelskom premijeru Netanyahuu najavljeno je za 8. februar. On je optužen za prevaru i zloupotrebu položaja u tri slučaja.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.