8 C
Sarajevo
26.04.2024

Dogovor postignut na obostrano zadovoljstvo: Haris Handžić u januaru napušta FK Sarajevo

Handžić je ponikao u dresu bordo kluba i nakon šest godina ponovo se odlučio vratiti na Koševo, ali sve su šanse da ga nećemo još dugo gledati u ekipi Sarajeva.

Ovaj 29-godišnji napadač u dosadašnjem dijelu sezone odigrao je 12 utakmica u svim takmičenjima i postigao je tri gola. U Premijer ligi je upisao ove sezone osam nastupa u 15 kola, odnosno 395 minuta igre, a uspio je postići dva gola i upisati jednu asistenciju. No, pored sjajnog Mersudina Ahmetovića nije se baš naigrao koliko je očekivao.

Kako SportSport.ba saznaje Handžić će u januaru napustiti Sarajevo i karijeru će nastaviti u Južnoj Koreji. Dogovor oko transfera je postignut na obostrano zadovoljstvo, a bordo klub će dobiti određenu sumu novca za obeštećenje.

- OGLAS -

Handžić sa Sarajevom ima ugovor do kraja ove sezone i sigurno da je i klubu u interesu da zaradi od njegove prodaje nego da napusti klub narednog ljeta kao slobodan igrač.

Ovaj napadač je u karijeri promijenio veliki broj klubova, a pored Sarajeva igrao je još za Lech Poznan, Velež, Rudar Prijedor, Vaduz, Borac, rusku Ufu, Rijeku, Debrecen i Zrinjski.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA