12.7 C
Sarajevo
28.03.2024

Višković-Sattler: RS opredjeljenja za evropski put BiH

Naglasio je da RS među prvima u BiH ispunjava svoje obaveze u oblasti evropskih integracija, te podsjetio da su institucije tog bh.entiteta pokazale jasnu opredijeljenost, te daju aktivan doprinos procesu evropskih integracija uz puno uvažavanje ustavnog uređenja i nadležnosti, saopćeno je iz Vlade RS-a.

Višković je upoznao je ambasadora Sattlera da je Vlada RS danas usvojila dokument  Zajedničke socioekonomske reforme za period 2019 – 2022. godina, koji je u potpunosti u skladu sa programom rada Vlade i prati reformske procese koje se već sprovode, te da je realizacija velikog broja mjera u toku.

Na sastanku u Banjoj Luci je razmjenjeno mišljenje o aktuelnim političkim i ekonomskim temama u RS i BiH i izraženo očekivanje da će, kako je saopćeno, ubrzo biti izbarana Vlada Federacije BiH i uspostavljen novi saziv Savjeta ministara BiH kako bi se nastavile započete reforme i projekti s ciljem unapređenja efikasnog kretanje naprijed i stvaranje boljih uslova za poslovanje privrednih subjekata i unapređenje životnog standarda svih građana.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA