12.7 C
Sarajevo
29.03.2024

Dragičević pušten: Saučesnike znam; majka Suzana pozvala Vučića

“Ja sam Davor Dragičević, najponosniji otac likvidiranog sina. Saučesnike i ubice mog djeteta znam “, rekao je, te dodao da će Memić i on to dokazati.

Navodi da su saučesnici u ubistvu su funkcioneri MUP-a.

“Gdje su gaće, gdje su nalazi. Muriz i ja anđela od 21 godinu”, naglasio je Davor.

- OGLAS -

Ističe da nikome nije nikom prijetio.nećemo odustati.

“Idemo do kraja i nećemo odustati od naših, anđela. Meni su ubili sjeme. Jednog dana ću sve dokazati i za one koje sam spominjao dokazaću da su saučesnici. Večeras sam na Trgu Krajine”, rekao je on.

Rekao je da su se u PU ponašali fer i korektno.

“Sad imamo preča posla, da se posvetimo Davidu, Dženanu, našoj djeci. Zahvaljujući časnim i poštenim pripadnicima MUP-a, ja sam znao noć prije za privođenje. Davora hoće da ukolone, pošto su Davida već uklonili”, rekao je Davor.

Davidova mjaka Suzana je rekla da postoji infomraicja da su jučer na trgu bili srbijanski specijalci te pozvala Vladu Srbije da se oglasi i Aleksandra Vučića da da izjavu.

“Ako smatra da to nisu njegovi specijalci, i ako smatra da to Dodik ne radi kako treba, neka pomogne ovom narodu. Spremaju nam krvoproliće, rekla je ona i pozvala građane da dođu na proteste danas.”

U tužilaštvu su bili i advokati Davora Dragičevića Dragan Tolimir i Ifet Feraget.

Feraget je poručio kako nisu postojali uslovi da Dragičević bude uhapšen.

“On nije znao ni za kakav poziv, nije mu bio uručen i zato smatram da se radi o zloupotrebi službenih ovlaštenja. Tačno je da je Davor jučer ugledao patrolu policije, ali nije znao niti za njihovu namjeru, niti su oni na bilo koji način pokakazali da žele da mu uruče bilo kakav poziv. Nadam se da je ministar Lukač danas naučio lekciju. Dakle, ne treba hapsiti bilo koga u situaciji kada mu je prouzrokovana tolika bol vođenjem neadekvatne istrage na način da je tih 276 dana kod Davora izazvalo ogroman strah, nemir velikog intenziteta, inferiornost. Posljedica toga je da su imali namjeru, to su i postigli, da ponize Dragičevića”, kazao je Feraget.

Međutim, kako je rekao, radi se o časnom i ponosnom čovjeku koji ima pravo da izražava svoje mišljenje, i koji nikome nije ozbiljno prijetio.

“Ja sam to već napisao i u svom otvorenom pismu gospodinu Lukaču da Davor ima pravo i da pretjera. Dakle, on nema ozbiljnu namjeru da bilo kome prijeti. Davor je danas saslušan, Tužilaštvo je uzelo određenoi vrijeme da još prouči spis. Donesena je odluka da ne postoje posebni razlozi za njegovo dalje zadržavanje i određivanje pritvora”, naveo je on.

On je naglasio da su se stekli uslovi da Dragan Lukač podnese ostavku.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA