1.6 C
Sarajevo
19.04.2024

Napoli slavio, Gattuso se spasio od otkaza: Juventus sve dalje od odbrane titule u Italiji

Juventus je sve dalje od odbrane titule italijanskog prvaka. Napoli je s minimalnih 1:0 danas savladao torinskog giganta i tako prekinuo seriju loših rezultata, dok je sastav Andree Pirla izgubio prvi put u zadnjih osam mečeva.

Ekipa Gennara Gattusa ušla je u meč dosta bolje od rivala, a prvu priliku propustio je Lozano čiji je udarac završio pored gola.

Veoma bitan detalj dogodio se u 29. minutu u kaznenom prostoru Juventusa gdje je Rrahmani dobio lakat u lice od strane Chiellinija, sudija je ubrzo konsultovao VAR i dosudio penal za domaću ekipu.

- OGLAS -

Precizan sa bijele tačke u 31. minutu bio je Lorenzo Insigne koji je donio prednost Napoliju.

Imao je Insigne još jedan pokušaj u finišu poluvremena, da bismo u drugom dijelu meča vidjeli mnogo ofanzivniji Juventus. Redale su se izgledne šanse, prijetili su Morata, Chiesa i Ronaldo koji je bio i najbliži golu kada je njegov pokušaj iz neposredne blizine osujetio Meret.

Nije vrijedelo, odbrana Napolitanaca djelovala je sjajno i uspjela da osujeti svaki pokušaj favorita da stigne do izjednačenja. Mnogi tvrde, i spasi Gattusa od otkaza.

Stvari se u Italiji sada dodatno komplikuju kada se radi o Juventusu, ekipa se nalazi na trećem mjestu sa sedam bodova zaostatka u odnosu na lidera Milan.

Sa druge strane, Napoli se vratio na mjesto koje vodi u Ligu prvaka, četvrti je sa 40 bodova.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA