Vijesti
Sirijska opozicija pozdravila tursko-ruski dogovor o Idlibu Zahvaljujemo se turskom predsjedniku Erdoganu na velikom trudu i radu za zaustavljanje ovog rata, navodi se u NLF-a, najveće opozicione grupe u Siriji
# Anadolu Agency (AA)
Najveća naoružana opoziciona grupa u Siriji Front nacionalnog oslobođenja (NLF) saopćila je jutros da podržava dogovor koji su o regiji Idlib nedavno postigle Turska i Rusija, javlja Anadolu Agency (AA).
 
- Zahvaljujemo se turskom predsjedniku Recepu Tayyipu Erdoganu na velikom trudu i radu za zaustavljanje ovog rata -, navodi se u pisanom saopćenju NLF-a.
 
Turski predsjednik Erdogan je nedavno u Sočiju s ruskim kolegom Vladimirom Putinom postigao dogovor o formiranju demilitarizirane zone u Idlibu, najveće enklave sirijske opozicije kojoj su prijetili novi napadi snaga odanih režimu sirijskog predsjednika Bashara al-Assada.
 
Iz NLF-a su kazali da je to bila očita pobjeda turske diplomacije i da neće odustati od svojih ciljeva i predati se snagama Assadovog režima.
 
- Potvrđujemo našu potpunu saradnju s našim saveznikom Turskom. Naravno da ćemo biti i veoma oprezni da ne dođe do izdaje od strane Rusa, Assadovog režima ili Iranaca -, navodi se u saopćenju sirijske opozicije.
Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.