Vijesti
Sjedinjene Države ne planiraju normalizirati diplomatske veze s Assadom "Aassad nema nikakav legitimitet u našim očima, i ne dolazi u obzir da SAD u ovom trenu normaliziraju odnose s njegovom vladom"
#

Sjedinjene Države ne planiraju "normalizirati ili unaprijediti" diplomatske odnose s vladom sirijskog predsjednika Bashara al-Assada i također ne ohrabruju druge da tako postupe, izjavio je portparol američkog State Departmenta.

Njegovi komentari odgovor su na pitanje novinske agencije Reuters da li Washington ohrabruje i podržava ponovno približavanje između Jordana i Sirije nakon što je Jordan u potpunosti ponovo otvorio svoj glavni granični prijelaz sa Sirijom u srijedu.

Taj potez podsticaj je ugroženim ekonomijama dvije zemlje i naporima arapskih država da reintegriraju Siriju nakon što su je isključili iz arapskih asocijacija tokom građanskog rata.

"Sjedinjene Države neće normalizirati ni unaprijediti naše diplomatske odnose s Assadovim režimom niti ohrabrujemo druge da tako postupe, uzimajući u obzir zločine koje je Assaiov režim nanio sirijskom narodu", navodi portparol State Departmenta u emailu u srijedu.

"Aassad nema nikakav legitimitet u našim očima, i ne dolazi u obzir da SAD u ovom trenu normaliziraju odnose s njegovom vladom", kazao je portparol za Reuters.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.