-1.1 C
Sarajevo
20.04.2024

(VIDEO) Teroristički napad u Strasbourgu? Četvero mrtvih, 11 ranjenih

Prema posljednjim informacijama četiri osobe su poginule, a jedanaest ih je ranjeno nakon pucnjave do koje je došlo u centru Strasbourga, javlja francuska agencija BFMTV.

Ovu informaciju objavile su brojne svjetske agencije poput Associated Press, Le Figaro, Euronews i Sky News i tvrde kako im je istu potvrdio šef sindikata policije.

PROČITAJTE I OVO: Napadač u Strazburu okružen policijom nakon što je ubio četiri i ranio 11 osoba

- OGLAS -

BFMTV javlja kako je 7 od 11 ranjenih u kritičnom stanju. AFP dodaje kako je napadač identificiran te kako ga je okružila policija.

Snimak pogledajte OVDJE.

Kako prenosi Reuters, dodali su kako je napadač od ranije poznat policiji. 

AFP javlja kako je protuteroristička jedinica preuzela istragu ovog napada.

Iz ureda tužitelja su poručili kako je pokrenuta istraga te kako se incident vodi kao teroristički napad, prenosi AP.

Osim toga, agencije DPA i AFP javljaju kako je vojska pucala na napadača te kako je on uzvratio vatru. BBC javlja kako je je napadač ozlijeđen u razmjeni vatre s vojskom na terenu.

Kako javlja Le Figaro, pozivajući se na neimenovani izvor, policija je okružila napadača.

Policija je, kako je ranije objavljeno, napravila dva kordona, jedan veći oko božićnog sajma i jedan manji oko katedrale. Vjeruje se da je napadač unutar manjeg kordona, prenosi The Sun.

BFM TV javlja kako je napadač identificiran kao Cherif C. te kako ima 29 godina. Istu informaciju potvrđuje i Le Figaro. 

Kako javlja BBC, prestali su voziti tramvaji, a područje u kojemu je došlo do pucnjave je ograđeno. Prema prvim informacijama, do pucnjave je došlo u blizini Božićnog sajma na jednom od gradskih trgova, Place Kleberu.
 
Regionale vlasti su potvrdile da je u gradu došlo incidenta te kako opasna situacija i dalje traje. Ubrzo su se na ulicama Strasbourga našli policajci, specijalci i vojska, a predsjednik Macron je u grad u kojemu je do pucnjave došlo poslao i ministra unutarnjih poslova.
 
Lokalni novinar Bruno Poussard na Twitteru je napisao da je čuo desetak pucnjeva u gradskom centru, prenosi Hina.
 
Emmanuel Foulon, novinar pri Europskom parlamentu, napisao je da je došlo do panike u centru grada nakon pucnjave te da su se gradom rasporedili policajci. Zamjenik gradonačelnika na svom Twitteru je građanima poručio da ostanu u svojim domovima, a na ostajanje u domovima je pozvala i lokalna policija.
 
 
Uskoro više informacija…
 
 
 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA