3 C
Sarajevo
17.04.2024

Ljubav prema fudbalu i u 71. godini

Za razliku od brojnih muškaraca kod kojih se ljubav prema fudbalu svodi samo na praćenje utakmice putem televizije, Olcer, iako zagazila u osmu deceniju, svaki meč lokalnog kluba Ickoyspora, prati sa tribina, uključujući i gostujuće.  Rodom je iz istočnog grada Bitlisa, a  prisjeća se mladosti kada je na radiju slušala utakmice Besiktasa, za koji i danas strastveno navija. Osim toga, njen sin je prije četiri godine osnovao lokalni klub Ickoyspor, čija je također navijačica i prati sve utakmice ovog kluba.

 

Koliko je za Olcer fudbal u životu uvijek značio pokazuje i podatak da je jednom od sinova dala ima Feyyaz, po nekadašnjem čuvenom fudbaleru Besiktasa. Nažalost, sina Feyyaza izgubila je dok je imao svega godinu. Ističe kako se njena ljubav prema fudbalu nikada nije ugasila. “Već četiri godine odlazim na svaku utakmicu našeg kluba Iskoyspora. Ići ću na svaku utakmicu sve dok ne umrem”, kazala je Olcer.

- OGLAS -

 

Predsjednik Fudbalskog kluba Iskoyspor Ibrahim Olcer se također prisjeća djetinjstva i ljubavi prema fudbalu: “U to vrijeme nismo imali televiziju. Slušali smo utakmice preko radija. Majka je uvijek pažljivo slušala. Potom smo kupili TV prijemnik, i tako smo pratili utakmice. Porodično smo ljubitelji fudbala. Moji sinovi igraju fudbal. Majka prati sve utakmice, na domaćem ili gostujućem terenu. Nastane svađa kada joj kažem da ne ide na utakmice”, pričao je sin Olcer.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA