Vijesti
Snimak dronom pokazao katastrofalne poplave u Brazilu Nekoliko regija na sjeveru i jugu Brazila pogođeno je katastrofalnim poplavama uzrokovanim obilnom kišom u proteklim danima.

Nekoliko regija na sjeveru i jugu Brazila pogođeno je katastrofalnim poplavama uzrokovanim obilnom kišom u proteklim danima, piše BBC.

Zbog poplava je raseljeno više hiljada ljudi, a potvrđena su najmanje tri smrtna slučaja. Dvije osobe su smrtno stradale u klizištu na autoputu BR-376 u državi Parana, dok se desetine smatraju nestalim.

Lokalne vlasti u državi Sergipe na sjeveroistoku Brazila također su potvrdile jedan smrtni slučaj. Snimak drona prikazuje poplavljeno naselje u Canelinhi na jugu zemlje i svu ogromnu štetu koja je nastala zbog poplave.

Neke ceste su također poplavljene, što je uzrokovalo prekid saobraćaja. Spasilački timovi koriste čamce kako bi pružili pomoć stanovništvu. Slične scene su zabilježene na periferiji Florianopolisa gdje i vatrogasci pomažu stanovnicima.

Spasilački timovi u državi Parana ulažu napore kako bi eventualno pronašli preživjele nakon klizišta na spomenutom autoputu. Poplave u Brazilu su uobičajene za ovo doba godine te često uzrokuju ogromnu štetu.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.