11.6 C
Sarajevo
25.04.2024

Grabar-Kitarović: U Europskoj uniji dijeli se zajednički sistem vrijednosti

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović sudjelovala je na javnoj tribini na temu „Biti mlad i živjeti u Europskoj uniji“ Debatnog kluba Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Ekonomske klinike te Vijeća mladih Predsjednice Republike Hrvatske, javlja Anadolu Agency (AA). 

Na javnoj tribini „Biti mlad i živjeti u Europskoj uniji“ predstavljeni su zaključci konferencije „Moj glas u Europskoj uniji“ koje su iznijeli članovi Ekonomske klinike, te je održana debata Debatnog kluba Ekonomskog fakulteta na temu „Prednosti i mane Europske unije“. 

Zahvalivši debatnom klubu Ekonomskog fakulteta na pripremljenoj debati, kao i Ekonomskoj klinici na prezentaciji rezultata konferencije „Moj glas u EU“, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović ocijenila je kako je tema „Biti mlad i živjeti u Europskoj Uniji“ sveobuhvatno obrađena i istražena, priopćeno je iz ureda predsjednice Republike Hrvatske. 

- OGLAS -
  
Grabar-Kitarović je podsjetila kako se u Europskoj uniji, osim zajedničkog tržišta, dijeli zajednički sustav vrijednosti, poput slobode, demokracije, pa tako i borbe protiv korupcije na čemu Hrvatska očito treba još snažnije djelovati, navodi se. 

„Prošlog mjeseca kada smo u mom uredu održali okrugli stol pod nazivom ‘Biti mlad i politički obrazovan i živjeti u Hrvatskoj’ zaključili smo kako su mladi nezainteresirani za politiku, a upravo se od mladih očekuje snažnija motivacija ili angažman za reforme i promjene koje bi trebala nositi pozitivna energija mladosti“, navela je Grabar-Kirarović. 

Predsjednica Grabar-Kitarović pozvala je sve mlade, posebice studente, da izađu na predstojeće izbore za Europski parlament koji je održavaju 26. maja. 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA