11.6 C
Sarajevo
26.04.2024

Počela 191. sjednica Vlade Federacije BiH

Bit će razmatrane inicijative da kreditnim zaduženjima kod Evropske investicijske banke, u iznosu od  140.000.000 eura, te Evropske banke za obnovu i razvoj u iznosu do 60.000.000 eura, budu osigurana sredstva  za finansiranje izgradnje dionica autoceste na Koridoru Vc Putnikovo brdo – Medakovo,  Poprikuše – Nemila i Tarčin – Ivan.

Pred članovima Vlade je i izmjena zaključka sa 187. sjednice, koji se odnosi na prelazak poslovanja Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje putem Jedinstvenog računa trezora Budžeta FBiH, s ciljem provođenja člana 130. Zakona o PIO.

Na dnevnom redu je i inicijativa za zaduženje Federacije BiH po Ugovoru o zajmu između Bosne i Hercegovine i Evropske banke za obnovu i razvoj za realizaciju Projekta javnog prijevoza u Sarajevu u iznosu do 15.000.000 eura.

- OGLAS -

Sredstva su namijenjena za nabavku novih električnih trolejbusa i povezane aktivnosti, s ciljem poboljšanja razvoja infrastrukture, povećanja kapaciteta i efikasnosti usluga ekološki čistog javnog prijevoza u Sarajevu, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA