21.6 C
Sarajevo
08.05.2024

Potvrđeno da je Berlusconi kupio Monzu

SS Monza 1912 zvanično je objavio da Silvio Berlusconi, bivši vlasnik AC Milan uspješno okončao preuzimanje kluba.

Berlusconi je kupovinu realizovao dan prije svog 82. rođendana i time okončao višesedmične špekulacije. Time se medijski magnat u Monzi pridružio dugogodišnjem saradniku iz Adrianu Gallianiju, prenosi Anadolu Agency (AA).

– Fininvest SpA danas je završio stopostotnu akviziciju SS Monza 1912. Skupština akcionara odobrila je imenovanje novog Odbora direktora u sastavu Nicola Colombo (predsjednik), Paolo Berlusconi, Adriano Galliani, Roberto Mazzo i Danilo Pellegrino. Potom je odbor imenovao Gallianija za izvršnog direktora kluba -, saopšteno je iz fudbalskog kluba iz Monze.

- OGLAS -

Bivši premijer Italije bio je vlasnik Milana 31 godinu sve do prodaje 2017. godine. Cijelo to vrijeme Galliani je bio generalni direktor Milana, a klub je osvojio pet naslova šampiona Evrope i osam Italije.
Monza je trenutno član Serije C, trećeg ranga takmičenja u italijanskom profesionalnom fudbalu. Klub je tokom istorije dva puta bankrotirao, pa je tako mijenjao i imena. Bio je Calcio Monza, pa Monza Brianza 1912, a sada se zove Monza 1912.
 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA