12.7 C
Sarajevo
29.03.2024

Prodavači na pijaci u Tuzli: Gledali smo kako vatra guta naše štandove

Tek rijetki su željeli razgovarati s novinarima. Jedan od njih je Selmir Roskić koji dvije i po decenije radi na pijaci. Kaže da je gledao kako vatra guta štandove, prenosi Tuzlanski.ba.
“Ne znam kako je došlo do požara, ali sve ono što sam radio 25 godina je izgorjelo. Kako je vatra gorjela tako smo se i izmicali. Ništa nismo mogli učiniti, a oko nas je bila plastika” – rekao je Roskić koji je porodicu hranio od prodaje na pijaci.

Prodavačica Mejra Habibović još uvijek ne može vjerovati šta se dogodilo. Kako će dalje, kaže nam da ni sama ne zna.

“Sve mi je uništeno, kako ćemo dalje ne znam. Za svega nekoliko minuta smo bili u dimu, pokušavali smo spasiti robu, ali nismo uspjeli. Na kraju smo živu glavu izvukli. Od kojeg novca ćemo ponovo nabaviti robu ne zna, kao ni to kako ćemo i od čega preživjeti iduće mjesece. Jednostavno, očajni smo. Ne znam šta da više kažem” – izjavila je Habibović.

 
 

- OGLAS -
 

Direktorica Tržnica-pijace d.o.o. Tuzla, Selma Isaković-Ćorić u izjavi za medije je kazala kako se sve dogodilo iznenada i u jako kratkom vremenskom roku.

“Vatra je krenula brzo se širiti još uvijek ne znamo kako i zbog čega. Radnici su pokušali koliko su mogli da to spriječe ali nažalost evo vidite kakvi su prizori nastali” – kazala je Selma Isaković-Ćorić.

Nezvanično saznajemo da se prije požara začula eksplozija nakon čega se vatra velikom brzinom počela širiti pijacom.

 
 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA