5 C
Sarajevo
25.04.2024

Tramp rezervirao cijeli sprat u luksuznom hotelu u Londonu, od cifre će vam se zamantati

Za svoj boravak u Londonu Donald Tramp (Trump) je za svoju porodicu rezervirao cijeli sprat luksuznog hotela “Corinthia”. Tramp i Melanija spavaju pak u “Winfield House” – što je službena rezidencija američkog ambasadora u Londonu u Regent Parku.

“Corinthia” je raskošni hotel u kojem često borave bogati i slavni, a najluksuzniji smještaj pruža “Royal Penthouse” – Kraljevski apartman na posljednjem spratu koji košta 25.000 eura na noć. Njegovi gosti uživaju u pogledu s terase na St Pauls's katedralu, zatim turističku atrakciju “London Eye”, a apartman ima i lounge, dnevni boravak, spa, sobu za objedovanje i prostire se na dvije etaže spojene spiralnim stepenicama obloženim u crni mramor. Kuhinja u apartmanu opremljena je robom iz Harrodsa. Već sad se izračunalo da bi boravak američkog predsjednika i njegove pratnje mogao koštati britanske porezne obveznike ukupno oko 20 miliona dolara.
Osim “Royal Penthousea”, ovaj hotel ima još šest vrlo komfornih i bogato opremljenih apartmana, među kojima su “Writer’s Penthouse”, kao i “Whitehall Penthouse”, do kojeg se dolazi privatnim liftom i kako je rečeno u jednom BBC-jevom dokumentarnom filmu, “dizajniran je za vrlo utjecajne i moćne goste koji donose važne odluke.” U tom hotelu do sad su odsjeli brojini poznati i popularni pjevači i glumci.

Oko rezidencije američkog ambasadora u “Regent's Parku” postavljena je čelična ograda, a poduzeto je i niz sigurnosnih mjera. Tramp će se voziti u vlastitom vozilu neprobojnom za metke. Po društvenim mrežama već je krenula zafrkancija jer se stotinjak metara od “Winfield House”, u kojoj će spavati Tramp, nalazi glavna londonska džamija.
Trampu se rugaju jer je među prvim njegovim mjerama nakon što je postao predsjednik, bila zabrana ulaska muslimanima iz sedam zemalja u kojima su muslimani većinsko stanovništvo, a to su Irak, Iran, Sirija, Libija, Jemen i Sudan, piše Independent.

- OGLAS -

Trampa su u Londonu dočekali brojni demonstranti, ponovno su nosili balone s njegovim likom u pelenama, zbog čega je Tramp bjesnioi prošle godine kad je boravio u Londonu. Za ovu maskotu krivi londonskog gradonačelnika Sadika Kana ( Sadiq Khan), kojeg je izvrijeđao neposredno prije slijetanja na londonski aerodrom Stansted, nazvavši ga teškim luzerom. Khan mu je uzvratio istom mjerom i rekao da se Trampu ne bi trebao prostirati crveni tepih, niti odavati državničke počasti jer se miješa u unutarnju politiku Velike Britanije.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA