13.8 C
Sarajevo
28.03.2024

Namirnice koje gase žgaravicu

1. Čaj od đumbira

Prokuvajte u vodi očišćen i nasjeckan grumen đumbira (veličine palca), pustite da odstoji desetak minuta, pa popijte. Ovaj je napitak učinkovit protiv raznih vrsta upala, a smiriće i žgaravicu.

2. Banane

- OGLAS -

Ako osjećate simptome žgaravice, pojedite bananu. Ovo tropsko voće sadrži minimalne količine kiselina, pa tako štiti i smiruje nadraženi želudac.

3. Bademovo mlijeko

Ova zdrava alternativa klasičnom kravljem ili kozjem mlijeku pomaže neutralizirati kiseline u želucu. S bademovim mlijekom smućkajte smoothie u koji svakako dodajte jagode, banane i špinat.

4. Zobene pahuljice

Nadraženi želudac voli hranu bogatu prehrambenim vlaknima poput zobenih pahuljica. Ujutro počnite sa zdjelicom pahuljica koja će vam dati energiju za dan i i ugasiti svaku eventualnu bol.

5. Komorač

U vruću vodu ubacite dvije žlice sjemenki komorača. Pustite da odstoji pola sata, začinite s medom i popijte. Za žgaravicu više nećete znati.

6. Kefir i aloe vera

Kašiku soka od aloe vere pomiješajte s kefirom i pojedite za doručak. Ovo je odlična kombinacija koja umiruje probavni sistem, a uz to je poprilično ukusna.

7. Zeleno lisnato povrće

S povrćem je teško pogriješiti. Jedite što više zelenog lisnatog povrća poput brokula, šparoga, celera i cvjetače koje sadrži malo kiselina te su dobri u borbi protiv kiselina.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA