13.8 C
Sarajevo
20.04.2024

Pokušaj ubistva u Nikšiću: Muškarca uboli nožem u leđa

Policija je danas u kratkom roku rasvijetlila krivično djelo ubistvo u pokušaju počinjeno u saizvršilaštvu i uhapsila dvije sigurnosno interesantne osobe, saopćeno je iz Uprave policije u Nikšiću.

– Naime, postupajući po prijavi zaposlenih u Hitnoj službi Medicinskog centra u Nikšiću da je u njihove prostorije danas oko 12 sati dovezena osoba sa povredama na ukazivanje medicinske pomoći, a za koje se sumnja da su nanesene nožem, službenici nikšićke policije su odmah poduzeli mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja ovog događaja.

Oštećeni D. V. (37) iz Nikšća je zadobio povredu u vidu ubodne rane u predjelu leđa, njemu su konstatirane lake tjelesne povrede i on nije životno ugrožen.

- OGLAS -

Poduzimajući intenzivne operativne i terenske mjere i radnje službenici CB Nikšić su identificirali osobe koje su, kako se sumnja, nanijele povrede D. V.

Radi se o dvije sigurnosne interesantne osobi V. V. (27) i njegovom srodniku M. V. (34), oba iz Nikšića, i oni su, kako se sumnja, počinili krivično djelo ubistvo u pokušaju u saizvršilaštvu – navodi se u saopćenju policije.

Osumnjičene osobe će biti, uz krivičnu prijavu, privedene državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA