3 C
Sarajevo
17.04.2024

Džeko i Prosinečki: Sve osim plasmana na Euro je neuspjeh

Fudbalska “A” reprezentacija BiH plasirala se u Ligu nacija “A” nakon što je večeras u Beču remizirala sa Austrijom (0:0) te tako je obezbijedila prvo mjesto u grupi.

“Nama je svaka utakmica važna pa i ova protiv Španije. Čekamo ždrijeb grupa, ali ova generacija ima kvalitet. Igraju dobro imaju samopouzdanje. Sve osim odlaska na Euro je neuspjeh”, kazao je Prosinečki, pa se osvrnuo na utakmicu:

“Mogli smo i ranije završiti utakmicu. Austrijanci su nas malo pritisli na početku. Gledajući cijelu utakmicu rezultat je takav kakav je trebao biti”, smatra on.

“Naša snaga je da imamo širinu. Došli su igrači iz U21 koja je kvalitetna. Kolašinac nije bio s nama. Nešto je bio povrijeđen pa smo ga poštedili. Imamo Demirovića i Gojaka i ne treba da brinemo za budućnost”, rekao je Prosinečki.

- OGLAS -

“Prije ovog takmičenja bio nam je cilj da završimo kao prvi, pa da za dvije godine igramo Ligu A sa najboljim reprezentacijama u Evropi. Također, dobro je da u slučaju da ne odemo direktno na Evropsko prvenstvo kroz kvalifikacije, a ja vjerujem da hoćemo, ćemo imati još jednu šansu kroz baraž”, rekao je Džeko te dodao:

“Sve četiri utakmice smo odigrali korektno i sasvim zasluženo smo prvi. Rekao bih da nam je ovo bila najbolja utakmica”, dodao je kapiten Zmajeva, te je pohvalio naše navijače koji su tokom svih 90 minuta bodrili naše igrače.

“Ovo nije prvi put da imamo podršku na strani, stvarno gdje god igramo imamo podršku naših navijača. Hvala im, sve je uvijek puno lakše kada su oni iza nas”, poručio je Džeko.

Prosinečki se dotakao i Miralema Pjanića, kojeg je večeras izvadio iz igre u samom finišu utakmice, a rekao je kako je veznjaka Juventusa iz igre povukao zbog povrede mišića.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA