2.7 C
Sarajevo
26.04.2024

Kojović: Bh. blok je ideja da svi građani BiH zaslužuju mnogo bolje od ovoga

„Bh. blok je ideja da ova zemlja može bolje, da svi mi građani BiH, i Bošnjaci i Hrvati i Srbi i Ostali zaslužuju mnogo bolje od ovoga što živimo zadnjih 25 godina. Naivno ili ne, ali ja u to vjerujem. Pomirit se s tim da će ovako biti zauvijek je, suštinski, odustajanje od BiH“

Njegova objava napisana je neposredno nakon izjava Željka Komšića u kojim je pojasnio sudbinu Bh. Bloka, za koju je naveo da je “problem što Bh. blok nije politički profilisan: suviše je među nama razlilčitih ideja”.

Ove njegove tvrdnje izjavio u intervju za podgoričku “Pobjedu”. Također je objelodanio svoje razmišljanje o mogućem ulasku u vlast, , uprkos zauzetom stavu Bh. bloka, da se ne ide u vlast sa nacionalnim strankama.

- OGLAS -

“Iako je opozicioni status u našem biračkom tijelu veoma popularan, bojim se da bi logika vječne opozicije u političkom smislu mogla doći glave i ljevici i političkim strukturama koje se zalažu za multietničku BiH. Jer građani će u jednom momentu s pravom reći, dobro pa zašto mi uopće za vas glasamo”, zaključio je Komšić u navedenom intervjuu.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA