10 C
Sarajevo
23.04.2024

Ovo su najbolji horor filmovi iz 2019. godine

Čak i oni koji ne vole horor filmove, 31. oktobra, u Noći vještica, poneseni atmosferom usude se da pogledaju neko ostvarenje. Ukoliko odlučite da u u četvrtak pogledate neko horor ostvarenje, možete se odlučiti za neki od klasika, ali i filmova koji su objavljeni u 2019. godini, a evo i liste najboljih prema ocjenama publike i kritičara.

Midsommar

U centru pažnje su Dani i Kristijan, mladi američki par čiji je odnos na ivici raskida. Nakon što porodična tragedija nakratko odloži raskid, Dani se pridružuje Kristijanu i njegovim prijateljima na putovanju u izolovano švedsko selo, na neobičan festival koji se organizuje jednom u 90 godina. Ono što počinje kao bezbrižan ljetni odmor u zemlji vječne sunčeve svjetlosti, doživljava zlokoban zaokret kada stanovnici ostrva pozovu svoje goste da učestvuju u svečanosti koje čine taj idilično mjesto sve strašnijim i uznemirujućim. Sve ubrzo prerasta u horor koji će im prirediti pripadnici paganskog kulta koji žive u tom selu.

- OGLAS -

Ma

Radnja filma prati usamljenu ženu koja se sprijateljuje sa grupom tinejdžera i odluči da ih pusti na zabavu u njenoj kući. Taman kad djeca pomisle da im sreća ne može biti bolja, počinju da se događaju stvari koje dovode u pitanje namjere njihove domaćice.

The Curse of La Llorona

“The Curse of La Llorona” je film o problematičnoj majci koja je optužena za zanemarivanje djeteta i to upozorenje ignoriše. Socijalna radnica i dvoje djece ubrzo će se naći na meti zastrašujuće ženske utvare iz legende – La Llorone.

Escape Room

Psihološki triler inspirisan je ranijim filmovima sa sličnom tematikom, ali i tematskih igraonica “Escape Room” u kojima učesnici moraju riješiti zagonetku u određenom vremenskom roku kako bi uspjeli da izađu. Šestero stranaca poslato je da rade na nekoliko “Escape Room” prostorija, samo kako bi uskoro saznali da su u njima zarobljeni, ali i da će biti ubijeni, ako ne riješe zagonetku i izađu u roku.

Child’s Play

I film “Chils’s Play” inspiraciju pronalazi u ranijim filmovima i obrađuje je na sličan način, a u pitanju je, kako i naziv nagovještava, ukleta igračka. Majku po imenu Keren svom sinu Andiju daje uz nove igračke i jednu lutku po imenu Čaki, nesvjesna njegove zle prirode.

Posljednji Srbin u Hrvatskoj

Ova horor priča sa komičnim momentima stiže iz Hrvatske, a za nju, kao i za režiju zaslužan je Predrag Ličina. Radnja se odvija u budućnosti u kojoj Miću i Franku zombi epidemija zatiče potpuno nespremne i vodi ih u avanturu punu nekad smiješnih, nekad strašnih, a najčešće ludih situacija. Uskoro će saznati da su jedino Srbi imuni na virus zombija i uz pomoć njihove krvi pokušavaju da pronađu lijek.

Pet Sematary

Radnja filma “Pet Sematary” prati uglednog doktora iz Bostona, Luisa Krida, koji se seli sa porodicom u mali grad. Nakon što njihovog mačka, Čurča, pregazi kamion, njihov jedini komšija, usamljeni, ali dobroćudni starac po imenu Džud, otkriva im tajnu kako mogu izbjeći smrt. Iako je bio upozoren o posljedicama, Luis odlučuje da izigra smrt, ne znajući da će taj čin započeti niz događaja koji će kulminirati tragedijom.

The Perfection

Kada uznemirena čudesna muzičarka Šarlot potraži Elizabet, novu zvijezdu iz njene bivše škole, susret šalje obje na zlokobnu stazu sa šokantnim posljedicama. Glavne uloge u “The Perfection” tumače Alison Vilijams, Alejna Hafman i Stiven Veber.

Crawl

U filmu u kojem glavne uloge tumače Kaja Skodelario, Beri Poper i Ros Andersen, u centru priče je mlada žena, koja pokušava da spasi svog oca tokom uragana pete kategorije. Ona se nalazi zarobljena u poplavljenoj kući i mora da se bori za svoj život protiv aligatora.

BrightBurn

Ovaj filma je okrenuo naglavačke priču o Supermenu, predstavljajući nadareno dijete sa druge planete koje je došlo na Zemlju, ali umjesto da postane junak, ispostavlja se da je nešto najzlokobnije sa čim se čovječanstvo susrelo.

Čini se da je Brendon sve ono što su Tori i njen suprug Kajle ikada željeli – pametan, talentovanan, znatiželjan… Ali kako se dječak približava pubertetu u njemu se budi moćna tama, a Tori postaje užasnuta strašnim sumnjama o svom sinu. Jednom kada Brandon padne pod uticaj mračnih sila, njegovi najbliži će se naći u velikoj opasnosti.

It: Chapter Two

Nastavak uspješnog, prvog dijela istog naziva osvojio je ljubitelje horora u 2019. godini. Ekipu čine Bil Skarsgard, Bil Denbrog, Džesika Čestejn…

Radnja se nastavlja 27 godina nakon što su junaci mislili da su pobijedili Penivajsa, čudovišni klovn se vraća i započinje novi ciklus hranjenja. Sjetivši se zavjeta koji su dali, Majk okuplja svoje prijatelje sa ciljem da se još jednom suoče s Penivajsom, u namjeri da ga ovoga puta ubiju za sva vremena.

Us

Porodica Vilson odlazi u svoju vikendicu u Kaliforniji na odmor i druženje sa prijateljima. Kada se vrate na plažu u Santa Kruzu, Adelejd Vilson (Lupita Niongo) počinje da dobija flešbekove o traumatičnom iskustvu na toj plaži koje je proživjela kao djevojčica. Prestravljena, moli svog supruga (Vinston Djuk) da odu, međutim već je prekasno. Kada se pred njihovom vikendicom pojavi jeziva “porodica” u crvenom, haos i horor postaju njihova realnost.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA