1 C
Sarajevo
19.04.2024

Dodik otkrio šta je nudio Šaroviću i Borenoviću

– Predložili smo im da oni napuste Savjet ministara, a mi da ne uđemo. I da svi zajedno u novoj konstelaciji razgovaramo kako ćemo zajedno ući i da li ćemo ući u institucije BiH – pojašnjava Dodik.

Druga varijanta bi bila, nastavlja, da oni ostanu u Savjetu ministara, a da SNSD insistira na činjenici da postoje izborni pobjednici koji nose odgovornost od naroda da se bave važnim pitanjima na nivou BiH.

– U svakom slučaju, bar da u segmentu zajedničkog nastupa svih političkih partija obezbijedimo u NSRS zajednički dokument koji bi bio osnova ovog što predlaže SNSD. Naravno, prihvatit ćemo sve što oni predlože a što bude išlo u funkciji jačanja digniteta same RS – dodaje Dodik.

- OGLAS -

Podsjeća da je RS 2007. godine veoma jasno manifestovala svoju snagu, kada je visoki predstavnik Miroslav Lajčak pokušao da interveniše u Poslovnik o radu Predstavničkog doma Parlamenta BiH.

– Svi odgovorni ljudi, sreća pa su tada bili iz SNSD-a, su rekli da ne žele više da rade u zajedničkim institucijama. Gospodin Špirić je napustio mjesto predsjedavajućeg Savjeta ministara, gospodin Živković mjesto predsjedavajućeg Predstavničkog doma, a gospodin Nebojša Radmanović, kao tadašnji član Predsjedništva, najavio da i on napušta Predsjedništvo. A onda su visoki predstavnik i OHR, ti veliki bajni moćnici, povukli svoju odluku. I to je bio momenat od kojeg se OHR više nikad nije oporavio u pogledu nametanja svojih rješenja – smatra lider SNSD-a.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA