12.7 C
Sarajevo
29.03.2024

Putin: Pratimo situaciju oko Kosova, podržaćemo Srbiju

Putin je potvrdio da zvanična Moskva pažljivo prati situaciju i da će pružiti Srbiji podršku, navode nezvanični izvori poslije sastanka dva lidera.

Vučić je na početku bilateralnog sastanka rekao da ne razumije nevjerovatne poteze Pristine, a bilo je riječi i o predstojećem sastanku u Berlinu.

Zahvalio je ruskom predsjedniku na podršci, posebno kada je riječ o očuvanju teritorijalnog integriteta i cjelovitosti zemlje.

- OGLAS -

Putin je rekao da Rusija pažljivo prati situaciju oko Kosova i Metohije i da će pružiti Srbiji podršku.

Dodao je i da je zadovoljan ekonomskom saradnjom dvije zemlje, te da mu je drago da mogu da razgovaraju o bilateralnim i regionalnim pitanjima.

Dvojica predsjednika razgovarala su i o energetskoj saradnji i gasovodu, a predsjednik Srbije je ruskom kolegi pokazao prve fotografije o početku gradnje gasovoda “Turski tok” kroz Srbiju.

“Razgovarali su i o vojno tehničkoj saradnji, kao i o radovima koje ruske željeznice izvode na dionici Stara Pazova – Novi Sad”, prenio je Blic.

Vučić je rekao i da je u saradnji dvije zemlje postignuto mnogo konkretnih rezultata.

“Zadovoljan sam zbog mogućnosti da se sastanemo na marginama današnjeg skupa i porazgovaramo o bilateralnim odnosima i situaciji u regionu”, rekao je ruski predsjednik, koji je, takođe, podsjetio na svoju posjetu Beogradu u januaru ove godine.

Prema njegovim riječima, ta poseta je doprinijela aktiviranju bilateralne saradnje.

Vučić je rekao da u Srbiji tu posjetu doživljavaju kao historijsku.

To je bila posjeta koja je, prema Vučićevim riječima, dotakla srca svih građana Srbije.

Srpski predsjednik, inače, na početku sastanka je čestitao Putinu, obraćajući mu se na ruskom jeziku, veliki pravoslavni praznik, Vaskrs.

Sastanku srpskog i ruskog lidera prisustvovali su i šef ruske diplomatije Segrej Lavrov, kao i srpski ministri, članovi delegacije koja boravi na forumu Pojas i put u Pekingu.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA