1.6 C
Sarajevo
19.04.2024

Iznuđivali su porodicu 12 godina: Uzeli više od 200.000 eura

Zagrebačka policija prijavila je 51-godišnjaka i 67-godišnjaka koji su punih 12 godina iznuđivali muškarca (62) i njegovu ženu (49).

Kako su objavili nakon istrage, sve je počelo 2006. godine kad je 51-godišnjak počeo prijetiti bračnom paru i njihovoj djeci. Napadao ih je i prijetio da će ih sve isprebijati ukoliko mu ne vrate dugove. Tako je od njih, za nepostojeći dug kako kaže policija, u nekoliko navrata uspio izvući više od 200.000 eura.

Tukao ih i prijetio da će im ubiti djecu

- OGLAS -

Kad je vidio da ga se boje, nastavio je torturu. Kad bi ih sreo, tukao bi ih, prijetio im je da će im ozlijediti pa ubiti djecu te ih tako često maltretirao. Kako bi mu dali novac, dolazio je u njihov stan u Zagrebu gdje je porodici prijetio da će ih ubiti pištoljem ili zaklati. Od njih je zahtijevao da mu na mjesečnoj bazi isplaćuju novac ili će se vratiti ispuniti zla obećanja.

No prijetnje tu nisu stale. Javljao se djeci bračnog para u inostranstvu te im je slao fotografije iz stana njihovih roditelja. Prisilio je tako žrtvu da potpiše da mu je dužna 198.900 eura, a potom ga je tužio na sudu jer mu nije isplatio dug. Svaki put prije održavanja sudskog ročišta naredio bi žrtvama da se ne pojavljuju na sudu jer će im inače ubiti djecu. Želio je napraviti sve kako bi sud presudio u njegovu korist.

Pomoćnika priveli, a organizator je u bijegu

Uz sve navedeno, monstrum je natjerao 49-godišnjakinju da kod javnog zapisničara potpiše izjavu o preuzimanju nepostojećeg duga u visini od 125.000 eura od svog supruga te da garantira isplatu prodajom zemljišta na Jadranu, u vlasništvu njezine porodice.

Sredinom septembra ove godine, 51-godišnjak je ponovno tražio novac. Tog puta cifra je bila 4000 eura nakon čega je 49-godišnjakinja pola tog iznosa predala njegovom pomoćniku (67) u jednom zagrebačkom kafiću.

Nakon što su se žrtve obratile policiji, priveli su 67-godišnjaka, dok organizatora iznude još traže.

On je u bijegu, a za njime je raspisana potjernica. 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA