5.5 C
Sarajevo
28.03.2024

Eksplozija u rafineriji u Bosanskom Brodu

Eksplozija je uznemirila građane i sa druge obale Save. Još uvijek se ne zna uzrok koji je doveo do ove nesreće. Prema izjavi načelnika opštine Bosanski Brod Ilije Jovičića za RTRS,  u eksploziji ima osam povrijeđenih lica i u toku je njihova hospitalizacija. Na lice mjesta pristižu vatrogasne, medicinske i policijske ekipe.
 
Eksplozija je bila izuzetno glasna, kao da je rat opet počeo”, “Samo da nas ne potruje sada taj otrov i dim”, komentari su građana, kako prenosi Index.
 
U hitnu službu Doma zdravlja u Bosanskom Brodu večeras je primljeno osmoro povrijeđenih u eksploziji u rafineriji nafte i svi su van životne opasnosti, potvrdio  je Srni direktor Doma zdravlja Zoran Predojević.
 
Predojević je istakao da su povrijeđeni zadobili lakše povrede i da će preventivno biti prebačeni u bolnicu u Doboju radi dodatnih pregleda.
 
Kako saznajemo eksplozija se desila u bloku broj 4  u blizini postrojenja  “Izomax”. Vatrogasci čine napor da vatra ne zahvati navedeno postrojenje, jer ako bi ono bilo zahvaćeno vatrom, čitava rafinerija bi bila uništena. Građani su upozoreni na opasnost od zagađenja zraka.

Prema posljednjim infromacijama, svi povrijeđeni u nesreći su medicinski zbrinuti i požar je lokalizovan, potvrđeno je od strane Policijske uprave Doboj, izvještava Srna.

 

- OGLAS -

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA