13.8 C
Sarajevo
28.03.2024

Vučić: Vojska Srbije je najjača u regionu! Ne mogu se porediti s nama! (VIDEO)

Vučić je na poligonu “Pasuljanske livade” kazao da u regionu samo Rumunija ima veću vojsku od Srbije.

“Mi i Mađari smo tu negdje, a svi ostali su daleko, daleko iza. Naravno Grčka ima ogromnu vojsku, to nisu uporedive cifre, ali sve ovo drugo i prostor bivše Jugoslavije… Mi dramatično snažimo našu vojsku, ti naši koraci nisu od milje, to su koraci od sedam milja”, kazao je Vučić.

On je rekao da je problem Vojske Srbije nedostatak ljudi i ukazao na to da je najveći broj pripadnika vojske sa juga Srbije. Vučić je, poslije vežbe na “Pasuljanskim livadama” u okviru združene vojne vježbe “Vek pobednika 1918-2018”, kazao da je zadovoljan kako je vježba izvedena, da je sve “izvanredno izvedeno, osim dvije rakete koje su ‘dale otkaz’, sve ostale su pogodile svoj cilj”.

- OGLAS -

“Mnogo sam sretan, kada je drhtala zemlja, kada su svih osam migova nadletali…jedna bomba je teška 250 kilograma, treslo se pola brda čini mi se, to je da uništi sve”, rekao je Vučić.

On je najavio da će u 2019. godini moći da se vide velika ulaganja u Vojsku.

“Kada sam postao ministar odbrane imali smo jednu neispravnu letjelicu, MIG 29, a danas imamo osam ‘dvadeset devetki’ koje su letjele, imamo ih 10 ukupno, vidjeli ste tenkove, najviše do sada, 100 tenkova učestvuje u čitavoj vežbi, vidjeće ih sremci, Banaćani”, rekao je Vučić.

On je pohvalio izviđače i dodao da su uspjeli tako da se sakriju, da ih sa 10 metara niko nije vidio.

“Mi imamo mnogo tenkova, tenkovska smo velesila po broju, nismo imali ni 30- 40 koji su suštinski radili, nisu neki imali akomulatore, ali najveći problem je uvijek bio sa posadama. Imali smo maksimalno 65 posada, a danas imate 100 posada iz aktivnog sastava, to pokazuje ozbiljnu snagu”, zaključio je Vučić.

Vučić je rekao da očekuje u narednoj godini od Rusije nova oklopna vozila, modernija, i još 30 tenkova, a od Kine prve bespilotne letelice vrijedne oko 30 miliona evra.

“Vojnicima moramo da riješimo pitanje više pari čizama i unifirme, ne dva ili tri para čizama, već više pari i uniformi, jer oni su radili prethodnih sedam – osam dana svaki dan su morali da peru majice i uniforme”, kazao je Vučić i dodao da se uniforme prave u tri smj
ene.

On je najavio povećanje plata od devet odsto, a pripadnicima Bezbjednosno informativne agencije prosječnu platu od 100.000 dinara.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA