15 C
Sarajevo
26.04.2024

Počeo sastanak SNSD-a, HDZ-a i SDA: Dodika dopratili kao KiM Jong Una

U EU postoji pet članica koje nisu članice NATO-a. Istovremeno, SDA traži plan BiH za NATO. Mi smo za neutralnost i saradnju sa NATO-om. Na tome se zadržavamo. Ono što je utvrdila NSRS za nas je obavezujuće. U reformi odbrane BiH podlo je nametnuta odredba da će sve institucije u BiH raditi na putu u NATO2, istakao je Dodik.

Naglasio je da SNSD ne ide ni u kakvu koaliciju sa SDA, kao i da nikakav pisani dokument o programskoj ili bilo kakvoj koaliciji neće potpisati jer “ne smatramo da možemo biti koalicija sa SDA”.

“Mi možemo samo da budemo dio tehničkog procesa formiranja Vijeća ministara, u kojem ono što nama pripada – Srbima i RS-u – ovaj put uzima SNSD. Za takvo nešto nema potrebe da dobijamo saglasnost SDA, niti ja mogu da spriječim SDA u onome što njima pripada”, kaže Dodik.

- OGLAS -

Najavljujući sastanak, prije nekolio dana, lider HDZ-a Dragan Čović je rekao da je to prije svega razgovor o Vijeću ministara BiH.

“Tu sam dosta optimističan, ali vidjećemo. Treba sačekati srijedu i vidjeti kako će ti razgovori u konačnici završiti kada je u pitanju Vijeće ministara BiH”, naveo je Čović.

On vjeruje da bi tokom marta BiH trebalo da dobije predsjedavajućeg Vijeća ministara, kao i kompletan saziv ovog tijela.

  
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA