Vijesti
Trump glasa na Floridi pa nastavlja kampanju, Biden ide u Pennsylvaniju Demokratski suparnik Joe Biden također nastavlja kampanju i sa suprugom Jill odlazi u Pennsylvaniju na dva skupa u subotu.

Američki predsjednik Donald Trump glasat će na Floridi prije održavanja predizbornih skupova u trima odlučujućim državama u subotu priključujući se više od 53 miliona Amerikanaca koji su već glasali u rekordnom tempu uoči izbora 3. novembra.

Trump će glasati lično u West Palm Beachu, u blizini svojeg imanja Mar-a-Lago, pošto je prošle godine prebacio svoje stalno prebivalište i glasačku registraciju iz New Yorka na Floridu, gdje mu je pobjeda izvjesna.

Demokratski suparnik Joe Biden također nastavlja kampanju i sa suprugom Jill odlazi u Pennsylvaniju na dva skupa u subotu.

Bivši predsjednik Barack Obama vodit će skup na Floridi, a na svojem drugom nastupu pojavit će se u ime svog bivšeg potpredsjednika nakon zaustavljanja u srijedu u Pennsylvaniji.

Deset dana prije izbora već je glasalo 53,5 miliona Amerikanaca, što bi mogao biti najveći odaziv u više od stotinu godina, prema podacima Američkog izbornog projekta.

Trump, koji redovno i bez dokaza osuđuje glasanje poštom zbog mogućnosti izborne prijevare, premda stručnjaci kažu da je pouzdano poput ostalih metoda, glasao je putem pošte na dvama izborima pošto je prebacio adresu na Floridu, na predsjedničkim predizborima u ožujku i državnim izborima u kolovozu.

"Ovdje sam da glasam!", rekao je pristašama na skupu u Pensacoli u petak navečer, jednome od dva skupa koje je održao u toj državi.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.