Vijesti
Trump: Ne planiram se sastati sa Rouhanijem Uprkos zahtjevima, nemam plan da se sastanem s iranskim predsjednikom Hassanom Rouhanijem. Može jednog dana. Siguran sam da je definitivno simpatičan čovjek, napisao je američki predsjednik Donald Trump
# Anadolu Agency (AA)

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donald Trump izjavio je da se ne planira sastati s iranskim kolegom Hassanom Rouhanijem tokom samita Generalne skupštine Ujedinjenih naroda (UN), koji počinje danas u New Yorku.

Na društvenoj mreži Twitter, američki predsjednik napisao je da nema plan da se sastane sa iranskim predsjednikom.

- Uprkos zahtjevima, nemam plan da se sastanem s iranskim predsjednikom Hassanom Rouhanijem. Može jednog dana. Siguran sam da je definitivno simpatičan čovjek -, napisao je Trump.

Ministar vanjskih poslova SAD-a Mike Pompeo izjavio je prije nekoliko dana da je Trump spreman sastati se s iranskim kolegom Hassanom Rouhanijem tokom samita Generalne skupštine Ujedinjenih naroda (UN), prenosi Anadolu Agency (AA).

Pompeo je za kanal NBC govorio o UN-ovom samitu, kazavši da se "predsjednik Trump voli sastajati i uvijek je otvoren za to". Naglasio je kako Rouhani treba zatražiti susret.

 

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.