12.7 C
Sarajevo
29.03.2024

Reno otpustio direktora koji je zamijenio uhapšenog šefa Karlosa Gona

Francuski proizvođač automobila Reno otpustio je danas svog generalnog direktora Tjerija Bolora, u još jednoj izmjeni rukovodstva poslije hapšenja prethodnog direktora i predsjednika Karlosa Gona.

Odluka je donijeta dan pošto je Nisan, sa kojim je Reno u savezu, imenovao novog generalnog direktora, ukazujući da su dvije kompanije riješene da raščiste stvari poslije skandala oko bivšeg šefa Karlosa Gona, koji je poljuljao vrh dvije kompanije.

Odluka o otpuštanju Bolora stupa na snagu odmah, saopšteno je poslije današnjeg sastanka Upravnog odbora kompanije. Reno je saopštio da će privremeno Bolora zamijeniti sadašnja glavna finansijska direktorka Klotild Delbos.

- OGLAS -

Bolor je zamijenio Gona kada je on uhapšen u Tokiju prošlog novembra po optužbama da je falsifikovao finansijske izvještaje i prijavljivao manje nadoknade čime je iznevjerio povjerenje. Gon koji je dugo godina bio na čelu saveza Nisan-Reno trenutno čeka suđenje i odbacuje svaku krivicu.

Reno ima u vlasništvu 43 odsto Nisana, ali je njihov savez bio pod pritiskom poslije hapšenja Gona.

Nisan je ove nedjelje sproveo izmjenu uprave, kada su sklonjeni glavni rukovodioci iz ere Gona.

Reno je razmatrao i ponudu Fijat Krajler Automobila o spajanju, kojim bi bio formiran treći po veličini proizvođač automobila na svijetu, ali su pregovori propali zbog zabrinutosti oko uloge Nisana.

Ovo je za Reno način da okrene list sa ere Karlosa Gona, koji čeka suđenje u Japanu. Bolor je bio Gonov štićenik.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA