Vijesti
Trump pomilovao Michaela Flynna koji je davao lažne izjave o umiješanosti Rusije u izbore Američki predsjednik Donal Trump objavio je na Twitteru da je pomilovao bivšeg savjetnika za nacionalnu sigurnost Michaela Flynna.
#

"Velika mi je čast objaviti da generalu Michaelu T. Flynnu odobreno poptuno pomilovanje. Čestitam njemu i njegvoj porodici, znam da ćete sada imati zaista fantastičan Dan zahvalnosti", objavio je Trump.

 

Flynn je bio optužen zbog lažnih izjava FBI-ju o umiješanosti Rusije u američke izbore na kojima je Donald Trump izabran za predsjendika.

On je 13. januara 2017. godine podnio ostavku na poziciji savjetnika za sigurnost u Bijeloj kući. Priznao je kako je američkom potpredsjedniku Mikeu Penceu namjerno davao netačne informacije o razgovorima s ruskim ambasadorom u Washingtonu Sergeyem Kislyakom, no kasnije je angažovao kontroverznu advokaticu Sidney Powell koja je zauzela arogantni stav i pozvala sud da odbije slučaj koji se vodi protiv Flynna.

Ministarstvo pravosuđa ove godine je odustalo od predmeta protiv Flynna, rekavši da navodne laži FBI-ju nisu bile značajne.
 
Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.