Vijesti
Trump: U novembru stupaju na snagu sveobuhvatne sankcije protiv Irana Trump, koji je predsjedavao sjednicom Vijeća sigurnosti UN-a, istakao je i da je SAD dvaput djelovao nakon što je režim Bashara al-Assada koristio hemijsko oružje protiv, kako je kazao, nevinih civila
# Anadolu Agency (AA)

Američki predsjednik Donald Trump u obraćanju pred Vijećem sigurnosti UN-a kazao da se Kina pokušavala umiješati u izbore u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD). Trump, koji je predsjedavao sjednicom Vijeća sigurnosti UN-a, istakao je i da je SAD dvaput djelovao nakon što je režim Bashara al-Assada koristio hemijsko oružje protiv, kako je kazao, nevinih civila, kako prenosi Anadolu Agency (AA).

- Rusija i Iran pomažu sirijskom režimu u izvršavanju pokolja. Iran i sirijski režim izvoze nasilje i terorizam -, rekao je Trump.

Istakao je da se SAD povukao iz nuklearnog sporazuma s Iranom upravo zbog toga što Teheran podržava terorizam. Naglasio je da se putem nuklearnog sporazuma vlastima Irana "prelijevao novac", dodajući da će u novembru stupiti na snagu sveobuhvatne sankcije protiv Teherana.

U obraćanju se zahvalio i Turskoj što je pomogla da se izbjegne ofanziva na sirijski grad Idlib. Američki predsjednik je prvi put predsjedavao sjednicom Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda. Glavne teme su bile mir i stabilnost u svijetu i sprječavanje širenja oružja za masovno uništenje.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.