13.8 C
Sarajevo
20.04.2024

KFOR poslao 45 vozila na sjever Kosova: Čeka se reakcija Srbije? (VIDEO)

Ono od čega svi strahuju, dešava se. Iako su s Kosova najavili pravljenje vojske za mir, odnosno za pomoć zemljama ugroženim u ratu, kako je naveo Haradinaj, reporteri sa sjevera Kosova javljaju drugačije. 

Najmanje 45 vozila je krenulo prema sjeveru Kosova koji nose opremu za postavljanje blokada i barijera, javljaju reporteri Kurira. 

Kolona KFOR-a  zaustavila se u selu Dren, nedaleko od Jarinja, gdje stoji već 45 minuta, a istu nadlijeću helikopteri KFOR-a. 

- OGLAS -

Tu se nalaze i borbena vozila, a navodno idu prema pravcu Leposavića. 

Komandant  NATO saveza u Napulju, admiral Džejms Fogo, jučer je rekao da je formiranje vojske nešto o čemu “suvereno odlučuje” Priština.

Gradonačelnik Leposavića Zoran Todić rekao je da se konvoj KFOR-a zaustavio na privatnom posjedu u selu Dren u opštini Leposavić, ali i da je narod uplašen i ne zna o čemu se radi. On je naveo da u konvoju ima više kamiona natovarenih građevinskim mašinama i betonskim blokovima koji služe za postavljanje barikada. Kretanje jedinica KFOR-a pratili su helikopteri cijelom dužinom puta.

“Ne znamo o čemu je riječ. Jedno je izvjesno da je narod uplašen i da još nemamo informaciju o čemu se radi” rekao je Todić.

I dalje se čeka reakcija Srbije. 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA