20.5 C
Sarajevo
29.03.2024

4 stvari koje Vam frizer možda prešućuje

Kada je riječ o našoj kosi, obično bez premca vjerujemo našim frizerima.  Ali i oni griješe. Naravno, rijetko tko će baš iskreno priznati da je pogriješio ili da nešto nije dobro uradio ili da nešto ne može uraditi. U neku ruku to je i razumljivo jer oni žele zadržati svoje klijente. Ipak, dobro je znati o čemu nam najčešće ne govore potpunu istinu.

 

Kovrdžama prikrivaju svoje greške

- OGLAS -

 

Ako pogriješe prilikom šišanja i ne mogu popraviti grešku, a da klijentice to ne primijete, frizeri će posegnuti za loknama. Ista stvar je i s bojenjem. Ako im promakne neki pramen, kovrdže to mogu prikriti. Na ravnoj se kosi to puno bolje može uočiti, dok se na valovitoj kosi sitne pogreške ne vide. Naravno, kovrdže ne mogu prikriti velike frizerske pogreške.

 

Keratin ne može oporaviti oštećenu kosu

 

Keratinski tretmani za jačanje kose veoma su popularni u posljednje vrijeme, no istina je da nisu toliko učinkoviti koliko se o njima govori. Naša dlaka u sebi već sadrži protein keratin, a kod tretmana je riječ uglavnom o umjetnom keratinu. Umjetni keratin ne zacjeljuje oštećenu dlaku, već samo naizgled popunjava pukotine na dlakama zbog čega daje kosi privremeni sjaj.

 

Potrebno se šišati svakih šest sedmica

 

Ovo baš i nije istina kada je riječ o zdravoj kosi. Većina žena ne treba se šišati toliko često. Izuzetak su one djevojke i žene koje puštaju kosu, ali imaju rascvjetale vrhove. U tom slučaju poželjno je vrhove sam podšišati otprilike svakih šest tjedana. Odgađanjem možeš samo postići da na kraju moraš odrezati puno više kose. Djevojke sa zdravom kosom mogu se šišati svakih četiri do pet mjeseci.

 

Prešutjet će da nisu zapisali Vašu staru boju

 

U slučaju da zaborave koju boju su stavili prošli put ili je nisu zapisali, oni će ti najčešće to prešutjeti. Pokušat će umiješati boju koja im se čini najsličnija tvojoj. Njihove klijentice to većinom i ne primijete, a frizeri tako ne umanjuju svoju profesionalnost. Ako ne želiš da ti se to dogodi, zamoli frizera da ti kaže koju boju i od kojeg proizvođača ti je stavio i sama si zapiši. Tako ćeš biti sigurna da si dobila istu boju.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA