15.5 C
Sarajevo
28.03.2024

Nema predaje: Zmajevi večeras u Torinu žele “poništiti” gorak okus iz Tamperea

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras (20.45 sati) igra vrlo važan meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine protiv Italije.

Poraz od Finske unio je nemir u redove Zmajeva među kojima je bila evidentna doza zabrinutosti, ali su svi svjesni koliko bi dobar rezultat u Torinu itekako popravio utisak poslije utakmice u Tampereu.

Fudbalski, ali i nefudbalski uvjeti u glavnom gradu Pijemonta i prijestolnici automobilske industrije ovog dijela svijeta su idealni za spektakl na Allianz stadionu večeras. Sudbina se poigrala te ćemo jedan od ključnih susreta kvalifikacija za Euro igrati u gradu koji živi fudbal, u kojem je ova drevna igra nešto više od sporta.

- OGLAS -

Selektor Zmajeva Robert Prosinečki insisitra na maksimalnoj ozbiljnosti, što se moglo vidjeti na sinoćnjem treningu reprezentacije. Kao što je to Prosinečki i najavio, bit će promjena u timu. Osim povratka Miralema Pjanića, očekuje se još nekoliko izmjena u odnosu na meč protiv Finske.

Prvi u redu kandidata za promjenu stoji Toni Šunjić čije bi mjesto mogao zauzeti Ermin Bičakčić, dok bi se promjena desila na desnom boku, s eventualnim uvrštavanjem Darka Todorovića u prvu postavu.

S druge strane, među Azzurrima vlada veliki oprez jer znaju o kakvom se rivalu radi. Selektor Roberto Mancini je prije svoje press-konferencije naglasio da je BiH i dalje, uz Italiju, favorit za plasman na Euro. Komplimente je našoj selekciji udijelio i italijanski defanzivni “specijalac” Leonardo Bonucci.

“BiH zaslužuje veliko poštovanje uprkos rezultatu u Finskoj te nam poput Grčke može napraviti probleme. Imaju odlične igrače poput Džeke i Pjanića koji su fokusirani na napad. Miralem se vraća u tim i zbog toga će biti gusto u sredini terena. To radi i u Juventusu pa tako i u reprezentaciji, ključan je za BiH koja neće igrati kao protiv Finske”, izjavio je Bonucci.

Vremenski uvjeti u Torinu su sjajni za igru, a stadion Allianz je spreman da ugosti spektakl. U italijanskom gradu je trenutno i velika grupa bh. navijača koja će, nema sumnje, večeras pružiti itekako neophodnu podršku Zmajevima.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA