21.6 C
Sarajevo
16.04.2024

Britanija reaktivira hitne covid bolnice i zatvara londonske osnovne škole

S više od 50.000 novozaraženih koronavirusom dnevno u zadnja četiri dana, britanska zdravstvena služba izvijestila je da očekuje povećanje broja novih pacijenata zaraženih koronavirusom te da treba još bolničkih kreveta.

Vijest je uslijedila samo nekoliko dana nakon što je bolnica Royal London e-mailom izvijestila svoje osoblje o tomu da neće moći pružiti odgovarajući visoki standard zdravstvene skrbi kritično oboljelima.

S obzirom na to da je glavni britanski grad jedno od najteže pogođenih područja novom inačicom koronavirusa za koju se kaže da je zaraznija i do 70 posto, vlada je odlučila zatvoriti i sve osnovne škole u Londonu, poništavajući tako odluku donesenu prije samo dva dana.

- OGLAS -

“Obrazovanje djece i dobrobit i dalje su nacionalni prioritet”, rekao je državni tajnik za obrazovanje Gavin Williamson.

“No prijelaz škola u udaljenim dijelovima Londona na online nastavu uistinu je naša krajnja nužda i privremeno rješenje.”

Britanija se u posljednje vrijeme bori s novim valom virusa koji je već usmrtio više od 74.000 ljudi i doveo gospodarstvo do ruba kolapsa.

Jedna od koronavirusom najteže pogođenih zemalja u svijetu u posljednja 24 sata zabilježila je 53.285 novih slučajeva zaraze koronavirusom i 613 novih smrtnih slučajeva.

Privremene bolnice koje su podignute na lokacijama na kojima se nalaze kongresni centri pokazale su se uspješnima, a vojska ih je izgradila u samo nekoliko dana. Rijetko su korištene, no ostavljene su u slučaju da zatrebaju, a čini se da je došlo do tog trenutka.

Sky News izvješćuje da su jedinice intenzivne njege u trima londonskim bolnicama na Silvestrovo bile prepune zbog čega je dio pacijenata morao biti premješten na odjele intenzivne skrbi u drugim bolničkim ustanovama.

U očekivanju pritiska koji je sve veći zbog ubrzanog širenja nove varijante koronavirusa, NHS je zatražio da se “privremena bolnica ponovno pripremi za prijem pacijenata ako to bude potrebno”, rekla je glasnogovornica Nacionalne zdravstvene službe (NHS).

Kraljevski koledž za školovanje medicinskih sestara upozorava da zemlji kronično nedostaje medicinskih sestara koje bi se zaposlile na novim radnim mjestima, posebno na odjelima s oboljelima od virusa.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA