Vijesti
Turska osudila napad na vojni konvoj u Siriji Turska, koja podržava pobunjenike koji se bore protiv sirijskog predsjednika Bashara al-Assada, optužila je "režimske snage" za napad, za koji navodi da je u njemu ubijeno troje civila i 12 ranjeno.
#

Tursko ministarstvo odbrane "oštro je osudilo" zračni udar na turski vojni konvoj koji se kretao danas kroz sirijsku pokrajinu Idlib.

- Uprkos ponavljanim upozorenjima koje smo uputili vlastima Ruske Federacije, vojne operacije režimskih snaga nastavljaju se u regiji Idlib, kršeći postojeće memorandume i sporazume s Ruskom Federacijom - navodi tursko ministarstvo u saopćenju.

Turska, koja podržava pobunjenike koji se bore protiv sirijskog predsjednika Bashara al-Assada, optužila je "režimske snage" za napad, za koji navodi da je u njemu ubijeno troje civila i 12 ranjeno.
Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sjedištem u Britaniji saopćila je da su napad izvele sirijske i ruske zračne snage, čiji je cilj bio omesti kretanje konvoja kroz pokrajinu Idlib.
Idlib je trebao biti zaštićen od ofanzive vladnih snaga, tursko-ruskim sporazumom postignutim u septembru prošle godine.
Vlada u Damasku osudila je prelazak konvoja iz Turske, prenosi AFP.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.