7.7 C
Sarajevo
26.04.2024

Plastična hirurgija danas svima dostupna

 
Estetska hirurgija predstavlja podgranu plastične hirurgije i bavi se korekcijom estetskih nedostataka i anomalija. Glavna svrha estetske hirurgije ogleda se u uljepšavanju ljudskog tijela i lica.
 
Također, ova grana hirurgije je istovremeno i sastavni dio anti-aging medicine, zbog toga što ima za cilj pospješenje izgleda tijela i lica pacijenta pružajući mladi i svježiji izgled pacijentu.
 
Žene najcešće rade povećanje grudi, a muškarci isisavanje sala. Na drugom mjestu je povećanje usana i to rade oba spola. Stručnjaci koji se bave estetskom hirurgijom i kozmetičkim zahvatima ističu da niko nije prestar za zahvate, ali potrebno je da osoba bude zdrava.
Ljudi često ne mogu sebi priuštiti estetske zahtjeve baš onda kada bi željeli ali od svojih snova ne odustaju pa se i ljekari susreću sa zanimljivim slučajevima.
 
Plastična hirurgija podrazumijeva hirurške zahvate pri kojima se mijenja fizički izgled osobe. Ovaj tip hirurgije ogleda se u rekonstruktivnoj ili estetskoj svrhi. Naime, zahvati rekonstruktivne hirurgije se odnose, prije svega na korigovanje fizičkih funkcija, smanjenje ili otklanjanje deformacija nastalih kao posljedice nekih bolesti, nesreća ili urođenih deformacija.
 
Ljekari  savjetuju da dobro razmislite kada se odlučite na zahvate, razgovarate s osobom koja će ih raditi te da to uvijek radite radi sebe, a ne radi nekoga drugog ili da biste se svidjeli drugima.
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA