Vijesti
Turska: Teroristi su jedini cilj operacije “Izvor mira” Navodi se kako se operacija provodi u skladu s normama međunarodnog prava i rezolucijama Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda koje se tiču borbe protiv terorizma
# Agencije

Ministarstvo odbrane Turske je saopćilo da su teroristi jedina meta u okviru operacije “Izvor mira” na sjeveru Sirije, javlja Anadolu Agency (AA).

"Kao što je bilo u ranijim operacijama Štit Eufrata i Maslinova grana, i u operaciji Izvor mira jedini cilj su teroristi", dodaje se u saopćenju.

Navodi se kako se operacija provodi u skladu s normama međunarodnog prava i rezolucijama Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda koje se tiču borbe protiv terorizma.

"Ciljevi u okviru operacije Izvor mira su skloništa, uporišta, položaji, oružje i ostala oprema terorista. Poduzimaju se sve potrebne mjere opreza kako na tom području ne bi bila nanesena šteta civilima, nevinim ljudima, historijskim, kulturnim, vjerskim objektima i infrastrukturi kao i elementima prijateljskih i savezničkih zemalja na tom području", navodi se u saopćenju.

Oružane snage Turske (TSK) i Sirijska nacionalna vojska (SNA) u srijedu, 9. oktobra, pokrenule su operaciju “Izvor mira”, čiji je cilj uspostaviti mir i sigurnost u regiji te uništiti teroristički koridor koji teroristi namjeravaju uspostaviti južno od granice s Turskom.

Na internet stranici Anadolu Agency (AA) objavljen je samo dio sadržaja vijesti koje su putem našeg Sistema protoka vijesti (HAS) dostupne korisnicima. Molimo da nas kontaktirate za pretplatu.
Srodne teme

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.